Φυσικά μιλάμε για το Λουτρό, το πανέμορφο μικρό και γραφικό χωριό που βρίσκεται στη νότια άκρη του νομού Χανίων, στα Σφακιά της Κρήτης.

Το χωριό είναι αμφιθεατρικά χτισμένο στον κόλπο με χαμηλά σπιτάκια και ταβέρνες. Τα τραπέζιας του είναι δίπλα ακριβώς στην θάλασσα και είναι το ιδανικό για στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας.

Λουτρό Χανίων - Σφακιά

Στο χωριό δεν υπάρχουν δρόμοι και φυσικά δεν θα δείτε αυτοκίνητα να κινούνται. Υπάρχουν μόνο μικρές βάρκες και σκάφη και η πρόσβαση γίνεται αποκλειστικά από την θάλασσα.

Λουτρό, το χωριό χωρίς αυτοκίνητα

Για να φτάσει κάποιος στο Λουτρό θα πρέπει είτε να περπατήσει μιάμιση ώρα από την Χώρα των Σφακίων είντε με καραβάκι από την Χώρα Σφακιών, τη Γαύδο, τη Σούγια, τη Παλαιόχωρα (γίνονται καθημερινά δρομολόγια).

Το χωριό που δεν έχει δρόμους - Λουτρό Σφακιά

Στο χωριό υπάρχει μόνο ένα αυτοκίνητο που διανύει την απόσταση των 20μέτρων απλά για να κατεβάσει τα σκουπίδια στην προβλήτα καθώς και να μεταφέρει προμήθειες.


Το Λουτρό πήρε το όνομά του από τα λουτρά που βρέθηκαν εκεί, το νερό των οποίων ερχόταν από την Ανώπολη. 

Λουτρό Σφακίων -το χωριό χωρίς αυτοκίνητα

Μέσα στον κόλπο υπάρχουν δύο παραλίες. Η κεντρική στο μέσον του κόλπου, και μία ακόμη στην ανατολική άκρη του οικισμού. Σπάνια θα δείτε την θάλασσα διαφορετική από γαλήνια και στις δύο.

Αν όμως ζητάτε το κάτι παραπάνω, έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε και τις γύρω παραλίες.