Όλες μας όταν κάνουμε μπάνιο σίγουρα δεν έχουμε στο μυαλό μας ότι κάνουμε κακό στην επιδερμίδα μας. 

Δες τα λάθη που κάνουμε και διόρθωσε τα έτσι ώστε και η επιδερμίδα σου να σε ευχαριστεί αλλά και το μπάνιο να γίνει πιο απολαυστικό.  

1) Πολύ ζεστό νερό
Σίγουρα το καυτό νερό να σου φαίνεται η καλύτερη επιλογή για να χαλαρώσεις μετά από μία κουραστική μέρα στην δουλειά, αλλά το ιδανικό για την επιδερμίδα είναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες όπως αναφέρουν οι δερματολόγοι. Το καυτό νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και δυσκολεύει την κυκλοφορία του αίματος.

2) Πολύ ώρα κάτω από το νερό
Οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι η σωστή διάρκεια ενός ντους πρέπει να είναι μέχρι 10 λεπτά. Άρα για να έχεις μία υπέροχη επιδερμίδα θα πρέπει να είσαι εντός του χρονικού ορίου. Ακόμα καλό είναι να έχεις την πλάτη προς το νερό και όχι το πρόσωπο σου.

3) Το σαμπουάν που χρησιμοποιείς
Ένα σύνηθες λάθος που κάνουμε όλες μας (και εγώ) είναι ότι δεν κοιτάμε τις ετικέτες στο σαμπουάν για να δούμε τα συστατικά. Θα πρέπει να αποφεύγουμε σαμπουάν που περιέχουν parabens και methylisothiazolinone (ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς).

4) Χρήση σαπουνιού
Η χρήση του σαπουνιού απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και κάνει το δέρμα ξηρό και ταλαιπωρημένο. Γι αυτό καλό είναι να επιλέγεις αφρόλουτρο χωρίς σαπούνι αλλά με ενυδατικές ιδιότητες για να νιώθεις υπέροχα.

5) Το σφουγγάρι
Οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι ένα από τα μεγαλύτερα ατοπήματα είναι ή χρήση του σφουγγαριού. Ο λόγος είναι ότι το σφουγγάρι είναι εστία βακτηρίων και μικροβίων.