Η Βουδαπέστη είναι από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις της Ευρώπης. 

 

Παρακάτω ακολουθούν 5 προτάσεις που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

 

1. Τα σπα της πόλης

Η πόλη κέρδισε το τίτλο "η πόλη των σπα" το 1934, αλλά οι κάτοικοι απολάμβαναν τις ιαματικές ιδιότητες των φυσικών θερμών πηγών από την ρωμαϊκή εποχή. Κάθε μέρα 70 εκατομμύρια λίτρα ιαματικών νερών με θερμοκρασία  21-78 ˚C έρχονται στην επιφάνεια από τις 118 φυσικές πηγές που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα. Το κίτρινο χρώμα στους τοίχους και τα γαλάζια νερά τα καθιστούν την ιδανική επιλογή για την προσθήκη χρώματος στις φωτογραφίες σας.

 

2. Ατμοσφαιρικά καφέ

Καφεδάκι ή γλυκό κανείς; Η Βουδαπέστη έχει πραγματικά απίστευτες καφετέριες και πολλές διαφορετικές επιλογές για να διαλέξεις. Ένα σημείο συνάντησης για διάσημους συγγραφείς και διανοούμενους κατά τη διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα, ήταν το σημερινό New York Café που παραμένει θεσμός της Βουδαπέστης. Τα υπέρλαμπρα διακοσμητικά στοιχεία, η αφθονία του μαρμάρου και το όμορφο φαγητό την καθιστούν ένα μέρος που πρέπει να δεις από κοντά.

 

 

3. Κρουαζιέρα στο Δούναβη

Στις παραδουνάβιες όχθες της Κεντρικής Πέστης, πίσω από τη διάσημη πλατεία Βοροσμάρτυ, έχουν την αφετηρία τους αρκετά ποταμόπλοια κι εταιρίες που προσφέρουν κρουαζιέρες στο μεγάλο ποταμό, μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας με συνακόλουθη διακύμανση του αντιτίμου φυσικά. Ανάλογα με την προτίμηση σας, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε τη μέρα ή τη νύχτα καθώς τα ωράρια είναι βολικά, προφανώς τα βραδινά δρομολόγια είναι πιο δημοφιλή, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να πάρετε το δείπνο σας σε αυτές.

 

 

4. Να κλειδώσεις την αγάπη σου στον Δούναβη

Οι ρομαντικοί τουρίστες δεν παραλείπουν να κλειδώνουν λουκέτα στα κάγκελα της  Αλυσιδωτής Γέφυρας (Chain Bridge), “για να κλειδώσουν την αγάπη τους”, όπως συνηθίζεται να λέγεται, και έπειτα να πετάνε το κλειδί στον Δούναβη. 

 

 

5. Να πάρεις το τράμ No.2

Θα σου φανεί αστείο, αλλά η βόλτα με αυτό το τραμ, ίσως και να είναι από τις καλύτερες όλου του ταξιδιού σου. Το τραμ αυτό κάνει όλη την παραλιακή διαδρομή από τη μεριά της Πέστης και πίστεψέ με, θα την λατρέψεις. Θα σε πάει από τη μία μεριά της Πέστης στην άλλη και βασικά είναι πάμφθηνο.