7+1 πόλεις της Ιταλίας που πρέπει να επισκεφτείς πριν γεμίσουν τουρίστες

photo 

 

1 Modena

 

Modena

Αυτή η πανέμορφη πόλη έχει πάρα πολλά μέρη να εξερευνήσεις με τρομερή αρχιτεκτονική. Τα περισσότερα αξιοθέατα ανήκουν στην πολιτιστική κληρονομία της UNESCO.

 

2 Ravello

 

Ravelo

.

Μπορείς να βρεις αυτό το μέρος σκαρφαλωμένο στα βράχια της ακτής Amalfi.

Αυτή η μικρή πόλη είναι γεμάτη χρωματιστά σπιτάκια, ανθισμένους κήπους στις πανέμορφες βίλλες, ανάμεσα σε διάσπαρτα καφέ και εστιατόρια με θέα τη θάλασσα.

 

 3 Ascoli Piceno

 

Ascoli

 

Αυτή η μικρή πόλη της κεντρικής Ιταλίας έχει πανέμορφες πλατείες.

Μην ξεχάσετε να επισπευτείτε  το ναό Baroque Cattedrale di Sant’Emidio και το εκπληκτικό αρχαιολογικό μουσείο. (Χρειάζεται κράτηση) .

Να πιείτε καφέ οπωσδήποτε στο ιστορικό Caffe Meletti.

 

4 Siracusa (Συρακούσες )

 

Siracusa

Είναι σημαντική ιστορική πόλη στη Σικελία, η πρωτεύουσα της ιταλικής παρχίας των Συρακουσών. Η πόλη έχει πασίγνωστη αρχαία ελληνική ιστορία, έθιμα, πολιτισμό, ναούς, αμφιθέατρα και είναι η γενέτειρα του διάσημου μαθηματικού και επιστήμονα Αρχιμήδη

 

5 Parma (Πάρμα)

 

Parma Italia

Αν είσαι food lover αυτή η πόλη είναι ο παράδεισος.

Είναι η πόλη του Prosciutto καθώς και της Παρμεζάνας…  

Η Πάρμα είναι επίσης γνωστή για τα αρχιτεκτονικά της αξιοθέατα, αλλά και για το Πανεπιστήμιο της Πάρμας, ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο.

 

6 Matera (Ματέρα)

 

Matera

 

Είναι μία από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου, με λαξευμένες σπηλιές, όπου οι κάτοικοι συνήθιζαν να ζουν. Βρίσκεται στην περιοχή Μπαλιζικάτα της Ιταλίας και βρίσκεται δίπλα σε ένα μικρό φαράγγι, με τον ποταμό Gravina να ρέει από κάτω..

 

7 Padua (Πάντοβα)

 

Padova

Η Πάντοβα είναι μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ιταλίας και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Βένετο.

Εδώ θα βρείτε το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ιταλίας.

 

8 Trieste (Τεργέστη)

 

Tergesti

 

Η Τεργέστη βρίσκεται στον Κόλπο της Τεργέστης στην Αδριατική θάλασσα.

Υπήρξε πεδίο δράσης μελών της Φιλικής Εταιρείας αλλά καταφύγιο πολλών Μικρασιατών προσφύγων από τις Κυδωνιές, τη Σμύρνη αλλά και την Κωνσταντινούπολη

Θεωρείται η πόλη του καφέ, αφού οι κάτοικοι πίνουν το διπλάσιο ποσοστό κάθε από το μέσο όρο της Ιταλίας.

Extra tip Αν στην Τεργέστη θέλεις να ζητήσεις ένα espresso θα πρέπει να ζητήσεις "uno negro" (έναν μαύρο), ενώ αν θέλεις να παραγγείλεις ένα cappucino θα πρέπει να ζητήσεις "un caffelatte"